woensdag 22 november 2017

L.O. in het zesde middelbaar


Sinds vorig jaar is onze school begonnen met een nieuwe aanpak van de L.O. lessen voor de zesdejaars. Er veranderden een aantal zaken, de jongens en meisjes zouden terug samen les krijgen en de lessen zouden niet meer op school doorgaan, maar in sporthal De Ommegang. Het zag er al veelbelovend uit als je het hoorde van de vorige leerlingen in hun laatste jaar, en nu is het aan ons om dit te mogen ervaren.

We zullen dit jaar een gevarieerd aanbod krijgen van uiteenlopende sporten. We zijn het jaar gestart met Kin ball en pingpong, maar ook schermen en rolstoelbasketbal staan nog op het programma. Op dit moment zijn we bezig met dansen, de reacties waren nogal verdeeld bij het idee dat we drie weken lang dansles zouden krijgen. De jongens waren minder enthousiast dan de meisjes en zagen dit niet direct zitten. 

Tot vorige week...
De danslessen werden gegeven in een andere vorm, gebaseerd op het televisieprogramma "Alors on danse". We werden dus verdeeld in twee teams die jongens en meisjes bevatten. We kregen 2 weken lang dansles van een professionele danser en kregen het andere team niet te zien. We werkten aan verschillende dansen sommige werkten aan een partnerdans terwijl de andere een hip-hop choreografie aan het voorbereiden waren. Volgende week is het zover en zullen we de choreografie aan elkaar tonen, het beste team zal dan worden gekozen.

Iedereen vond het twee fijne weken en vreemd genoeg werden de jongens uiteindelijk nog enthousiaster dan de meisjes. 


Charlotte Frooninckx
6ECWE1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.