zondag 12 november 2017

Schrijf-ze-vrijdag

Op vrijdag 20 oktober hebben onze leerlingen deelgenomen aan de welbekende actie Schrijf-ze-Vrijdag. Dat is een project van Amnesty International waarbij scholen brieven schrijven naar plaatsen over de hele wereld om mensen die onterecht opgesloten zitten, weer vrij te krijgen.
Omdat onze school maar al te graag zijn steentje bijdraagt, waren er ook bij ons die vrijdagmiddag lokalen vrijgemaakt zodat de leerlingen ongestoord hun protestbrieven konden schrijven a.d.h.v. een paar voorbeelden. Zo werden er o.a. brieven en petities verstuurd naar Kameroen (West-Afrika), Cambodja (Zuidoost-Azië), Azerbeidzjan (Oost-Europa) en Turkije; plaatsen waar het recht op vrije meningsuiting duidelijk wordt geschonden.
Naast die brieven, werd er ook nog een deel verstuurd naar de ambassades van die landen in België en als kers op de taart, werden er nog 8 kaartjes geschreven naar de gevangenen in eigen persoon. Deze mensen werden onterecht de cel in gegooid omdat ze protesteren, artikels schrijven die zogezegd te maken hebben met verboden groeperingen, of gewoonweg een nogal gedurfd grapje sms’en naar een vriend.
Met dank aan de leerlingenraad die deze actie heeft uitgevoerd, de directie en alle enthousiaste leerlingen die er die middag pen en papier bij hebben genomen, hebben we in totaal zo’n 100 brieven, 4 petities en 8 kaartjes verstuurd.
Dat Schrijf-Ze-Vrijdag 2017 weer een geslaagde actie was, staat als een paal boven water.

Senne Parewijck  
3We2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.