zaterdag 13 januari 2018

Heart times

De belangrijkste gebeurtenis deze week was “Heart Times”. Dit is een volledige dag met activiteiten aangepast aan elk jaar, op initiatief van de leerlingenraad en enkele leerkrachten. Wij kregen in de voormiddag twee interessante lezingen van twee even interessante mensen. Patrick Loobuyck, professor Filosofie aan de UGent en Mieke Van Hecke, voormalig hoofd van het katholiek onderwijs van Vlaanderen. Ze lieten ons goed nadenken over onze samenleving en de maatschappij en dan nog specifieker over onze democratie en discriminatie. Na deze lezingen debatteerden we in groep over verschillende onderwerpen zoals integratie, verbondenheid… en we deelden onze meningen met de andere groepen.
In de namiddag kregen we een reanimatiecursus. Ik vond dit zo een goed initiatief van de organisatoren omdat we eindelijk zouden leren eerste hulp toe te dienen in geval van nood. We kregen reanimatiepoppen en leerden aan de hand van een filmpje de juiste techniek. Voorafgaand aan de praktijk, kregen we de theoretische kant te horen van Jan Leeman, cardioloog in het OLV ziekenhuis te Asse. Voor de praktijk werkten we onder toezicht van een volledig team van urgentieartsen, MUG- artsen, ambulanciers… zodat we zeker de juiste techniek aanleerden. Aan het einde van de les zagen we nog de werking van een AED toestel en hoe we het moeten gebruiken. We kregen ook een attest voor onze basisopleiding reanimatie.
Ik ben heel blij dat het initiatief is genomen om ons deze dag te doen beleven en ik ben er zeker van dat heel veel leerlingen er iets aan gehad hebben.

Dorien Peeters 
6MWe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.